Introductie

Wie, wat, waar is de EGA?

Huis van God

De EGA is een Huis van God waarin we Hem willen aanbidden en tijd met Hem willen doorbrengen, in gemeenschap met onze broers en zussen (gemeente-leden). In de zondagsdienst doen we dit door te zingen, te bidden en te leren.

De kinderen kunnen op zondagochtend naar hun eigen kinderdiensten. Hierin krijgen zij bijbellessen op niveau. Er is ook genoeg ruimte om te delen, te zingen, te bidden, te spelen of te knutselen.

Ook buiten de zondagsdiensten om ontmoeten we elkaar in ‘huiskringen’.
Dit zijn groepen mensen die elke week samenkomen om van elkaar en uit de bijbel te leren, met elkaar te delen, voor elkaar te bidden, enz.

Ook de tieners hebben een eigen clubavond.

Naast de huiskringen zijn er ook bidstonden; avonden om te bidden met elkaar, voor een ieder die dit wil.

Lichaam van Christus: ieder heeft een eigen functie!

De EGA bestaat uit mensen met een enorme diversiteit aan leeftijden, niveaus, karaktertypen en -onvermijdelijk natuurlijk- ook uiterlijkheden.

Dat is mooi, want dat is hoe God Zijn gemeente bedoeld heeft: als een lichaam! Elk onderdeel uit een lichaam heeft nl. een eigen vormgeving, een eigen functie en een eigen doel.

Als gemeente/ lichaam van Christus willen wij er voor elkaar zijn, juist door die enorme verscheidenheid. Werken aan de hand van ieders specifieke gaven (talenten door God gegeven) is dan ook een van de uitgangspunten die de EGA nastreeft. We werken met elkaar, voor elkaar en voor anderen in onze omgeving.
Zie: achtergrondinformatie>visie

Op bezoek? Dat kan!

Bent u op zoek naar een (nieuwe) gemeente of wilt u gewoon een keertje komen kijken? Kom gerust binnen; U bent van harte welkom! Zie ook de pagina met informatie over onze kerkdiensten.